Oprichter Olaf Weller

Olaf Weller

Het idee voor Ramaya kreeg ik in 2016 tijdens een meditatie workshop in Zuid Portugal. “Ik ga mijn twee grootste passies in het leven combineren!”, dacht ik. Een combinatie van design, het ontwerpen en produceren van prachtige eigentijdse producten, en bewustzijnsontwikkeling.

Heilige geometrie

Een jaar eerder had ik de ‘Flower of Life’ ontdekt. Ik verdiepte me in dit symbool en de “heilige geometrie” erachter. Het werd helemaal leuk toen ik het zelf begon te tekenen. Door meditatief bezig te zijn met de essentie van vorm, kwam ik zelf ook in contact met mijn essentie. “Wow!” Ik ontdekte de krachtige werking van symbolen en begon ze zelf vorm te geven.

Flower of Life

Het eerste product dat ik ontwierp was een ketting van de ‘Flower of Life’. Het leek me bijzonder om de positieve werking van het symbool op deze manier met de wereld te kunnen delen. De keuze voor het materiaal was snel gemaakt, hout. Om zo dicht mogelijk bij de essentie van het symbool te blijven, en niets aan de vorm af te doen, gebruik ik een lasermachine die heel nauwkeurig vormen uit kan snijden. Tevens kan ik daardoor de kettingen zelf in Nederland produceren, zodat ik de kwaliteit kan waarborgen.

Nieuwe symbolen

Toen dit ontwerp goed werd ontvangen ben ik meer symbolen gaan ontwerpen. Ik breng zowel bestaande symbolen terug tot hun essentie, en ontwerp zelf nieuwe symbolen. Zoals het Ramaya symbool. Ik kijk er naar uit om de komende jaren, in samenwerking met andere getalenteerde ontwerpers, nog vele inspirerende symbolen te gaan vormgeven, en zo mensen kracht bij te zetten op hun pad van bewustzijnsontwikkeling.

zie mijn nieuwste ontwerp