Seed of Life

Seed of Life

6 februari 2019

Je hebt vast wel eens over de “Big Bang” gehoord. Kan jij je voorstellen dat er ooit helemaal niks was? En nu zijn er dieren, mensen, iphones en OV-fietsen! Net zo wonderbaarlijk is het om te bedenken dat jij zelf ook uit het niks bent ontstaan en dat je lichaam waar je elke dag plezier van hebt ontstaan is vanuit één piepkleine cel. De seed of life beschrijft de weg van leegte naar vorm.

Hoe kom je van niets naar iets? Laten we het “niets” voorstellen als een lege ruimte. Dus geen mens, geen dier, zelfs geen ziel en geen bewustzijn. Helemaal compleet niks nakkes nada. Wat is dan het eerste wat kan ontstaan? Geen iPhone, daar hadden we eerst Steve Jobs voor nodig en die is er nog niet. Nee, het eerste wat er kan ontstaan is een punt. Een heel klein “ietsje”. De allersimpelste vorm die jij je kunt voorstellen.

Laten we eens met een vergrootglas naar het puntje kijken. Wat zien we? Een prachtig rondje, een cirkel. Dit is de middelste cirkel van de Seed of Life. De cirkelvorm wordt al duizenden jaren gezien als een symbool voor eenheid. Perfect rond, geen rare uitstulpingen of afwijkingen, pure essentie in vorm.

Hoe gaan we nu vanuit die eenheid naar vorm? We gaan naar de bovenkant van de cirkel en vanuit daar maken we met een passer nog eens precies dezelfde cirkel. Nu hebben we twee cirkels die een soort oog vormen waar ze elkaar overlappen. Zo maken we de hele cirkel rond totdat we zes cirkels om de binnenste cirkel heen hebben getekend.

Vervolgens ontstaat er een prachtige bloemvorm. Letterlijk vanuit het niets. Want weet je nog? We begonnen met niets, we zetten een puntje neer, dat werd een cirkel, die ging zich vermenigvuldigen en maakte de eerste vorm. Die eerste vorm had van alles kunnen zijn, een vliegtuig, een pingpongtafel, een pot pindakaas maar nee hoor het is gewoon een prachtige bloem met zes blaadjes. Ergens ook wel logisch want bloemen waren er natuurlijk eerder dan potten pindakaas. Een pinda komt immers van een bloem.

Dat is het verhaal van de Seed of Life. Hoe bewustzijn in harmonie met zichzelf de eerste vorm heeft gemaakt, een bloemvorm. En dit verhaal herinnert ons eraan dat het dus heel goed mogelijk is om vanuit het niets iets nieuws te beginnen. Zo ben jij, de aarde en is het hele heelal ontstaan vanuit het niets. Dus ook die ideeën die jij hebt, waarvan je denkt dat ze misschien niet haalbaar zijn. De Seed of Life kan je eraan herinneren dat alles wat mensen ooit hebben gemaakt is begonnen als een idee, als een zaadje.

Ook jij bent in staat om jouw idee werkelijkheid te maken zoals duizenden mensen dat voor jou al hebben gedaan.
Dus wat is jouw idee? Welk zaadje ga jij laten uitkomen?

Seed of Life ketting
Seed of Life poster
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.