Flower of Life

Flower of Life

21 oktober 2019

‘The Flower of Life’, of gewoon puur Hollands ‘De Levensbloem’, is één van de oudste geometrische symbolen ter wereld. Waar wij tegenwoordig Google raadplegen om onze kennis te verruimen, waren vroeger symbolen bronnen van wijsheid waar kennis uit geput werd. Zowel mystici als wetenschappers hebben uren gewijd aan het bestuderen van haar vorm. Zij deden de meest fascinerende ontdekkingen. 

‘Zo werden De Gulden Snede en de Fibonaccireeks in de Levensbloem teruggevonden. Zonder al te wiskundig te worden zijn dat verhoudingen die laten zien hoe wonderschoon en perfect het leven in balans is.

Wat maakt dat we dit symbool juist nu zoveel zien? Wat spreekt mensen aan in dit symbool?

Balans….

We zijn op zoek naar nieuwe manieren om in balans met de aarde te leven. Op duurzame wijze en in harmonie met de natuur. Mensen worden zich meer bewust van de impact die een 9 tot 5 baan heeft en kiezen steeds vaker voor wat ze echt willen doen vanuit hun hart. En ook in liefdesrelaties zoeken we steeds meer naar balans. Door er in de eerste instantie voor onszelf te zijn en vanuit die basis in ontmoeting te gaan met de ander.

Soms zoeken we naar een natuurlijk evenwicht op een yogamat in een zonnig ver oord. Maar in onze kern zijn we al in balans. Perfect zoals we zijn. En als we dat een beetje lijken te vergeten is daar ‘De Levensbloem’ die ons hieraan herinnert.

De Levensbloem geeft ons niet alleen een zetje om ons eigen evenwicht te vinden. Zij inspireert ook om het evenwicht tussen en met elkaar terug te vinden. De basis bouwstenen van alle organismen zijn, zoals in de Seed of Life te zien is, in het symbool te vinden. Daarmee draagt De Levensbloem de blauwdruk van het leven. Of je nu man of vrouw, mens of dier, gek of gewoon prettig gestoord bent… in essentie dragen we dezelfde kern. Samen één. En daarmee raakt ze ons direct in ons hart.

Wat dat betreft had het in de jaren 60 al hét perfecte hippiesymbool kunnen vormen. Destijds kozen ze voor het ban de bom-symbool. Nu is het de Levensbloem die spreekt tot mensen die bewust en vanuit het hart willen leven.

In jou ligt dus de sleutel naar een natuurlijk evenwicht. En de blauwdruk van waaruit je met alles en iedereen verbonden bent.

Wat betekent balans voor jou? Laat het ons weten door hieronder te reageren.

Flower of Life ketting
Big Wall Flower
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *